Massages

Gé van den Broek Sportmassage in Venlo: van sportmassage tot shiatsu

In mijn praktijk in Venlo kunt u voor allerlei soorten massages terecht. Zo kunt u uiteraard een stevige sportmassage boeken, maar ook een uitstekende ontspanningsmassage, een heerlijke balansmassage of shiatsu behoren tot de mogelijkheden. Op deze pagina leest u meer hierover.

Specifieke klachten worden gericht aangepakt. Nek- en schouderklachten en hoofdpijn zijn veel redenen voor een bezoek. Vaak hangt ‘t een met ‘t ander samen: hoge spierspanning als gevolg van verkeerde werkhouding en/of stress. Enkele korte behandelingen, ook gericht op preventie van nieuwe klachten, hebben dan meestal meer effect. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Sportmassage VOOR EEN STEVIGE AANPAK

Een (preventieve) sportmassage laat je met een zekere regelmaat doen. Bijvoorbeeld in de aanloop naar een evenement als de trainingsintensiteit wordt opgevoerd of als ‘periodiek onderhoud’. Na een zware inspanning is een sportmassage een weldaad omdat daardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd en het herstel wordt bevorderd.

Juist omdat de sportmassage gebeurt in combinatie met relatief zware inspanning, is het soms een min of meer pijnlijke behandeling om te ondergaan. Ervaring leert dat dit steeds minder wordt en dat de beoogde ontspanning, door een beter herstel, steeds sneller plaatsvindt. Op grond van langdurige ervaring kunnen sporters van elk niveau (van beginnelingen tot topsporters van olympisch niveau) naar tevredenheid behandeld worden.

Ontspanningsmassage

Massage is niet alleen goed voor sporters. In veel beroepen worden spieren, vaak ongemerkt, zwaar belast en is er tegelijk te weinig beweging. Dat uit zich na verloop van tijd in kleine klachten, die steeds vervelender worden. Tegenwoordig komt dit het meeste voor bij mensen die veel computerwerk doen. Maar ook beroepen als chauffeur, kapper en caissière zijn berucht om hun fysieke consequenties. Het steeds in dezelfde houding werken, te weinig rust tussendoor nemen en vergeten om zelf de spieren af en toe eens los te maken, kunnen klachten geven.

Met een gerichte ontspanningsmassage kunnen veel problemen worden voorkomen. Gedurende een ontspanningsmassage worden de overbelaste lichaamsdelen apart aangepakt. Vaak wat minder diep dan in een sportmassage, maar dat is mede afhankelijk van de klachten. De behandeling gebeurt altijd in samenspraak met de klant om een zo goed mogelijke resultaat te komen.

Balansmassage PURE VERWENNERIJ

masssage-sportmassage-venlo
Een speciale vorm van ontspanningsmassage is de balansmassage. Deze in mijn praktijk in Venlo ontwikkelde massage is ontstaan op basis van een ruime ervaring. Tijdens balansmassage worden diverse uiteenlopende technieken toegepast.

Het is een behandeling van het gehele lichaam met speciale warme massageolie en -technieken (in een mix van klassieke ontspanningsmassage met elementen van shiatsu, lomi lomi, ayurvedische en balinese massage). Hierdoor ontstaat een weldadige ontspanning. Heerlijk om te ondergaan maar ook een speciaal cadeau om weg te geven.

Shiatsu

Shiatsu is een drukpuntmassage. Hierbij wordt geen olie gebruikt. Alleen door vinger (shi), druk (su) en rekkingen wordt een totale ontspanning verkregen. Deze massage kan ook als stoelmassage door de kleding heen gegeven worden.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail